Grilovací sezóna v Krásnu opět začíná

Nepodceňujte přípravu
grilovací sezóna v MP Krásno

Grilování je v současnosti pro řadu lidí doslova vášeň. Kulinářský zážitek a zároveň společenská událost s časem stráveným s rodinou a přáteli. Grilování není žádná věda, při nákupu je však zapotřebí vybírat pouze kvalitní maso a uzeniny a nepodceňovat postup jejich přípravy.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pravděpodobně nejstarší metodou grilování je přímé pečení ve žhavých uhlících nebo grilování masa, obaleného v listech. V 17. století se grilování věnovali Indiáni na území Střední Ameriky. Maso udili v kouři nad ohněm za pomocí nástroje s povědomým názvem barbacoa. V 19. století již bylo grilování za oceánem považováno za velkolepou společenskou událost. Opékání větších kusů masa nebo celých zvířat si přisvojují zejména Francouzi. Finální podobu grilování a barbecue pak k dokonalosti dovedl Američan Steven Raichlen.

Patříte k těm, kteří si letní sezónu nedovedou představit bez voňavé opékané klobásy či šťavnatých špekáčků? Připravili jsme pro vás širokou škálu delikátních grilovacích specialit. V našem sortimentu najdete voňavé klobásy s divokým česnekem, ďábelské grilovací párečky, čertovské špekáčky pro milovníky pálivého a špekáčky premium pro gurmány. Nechybí ani legendární grilovací koleno. Pro vaše děti jsme připravili rošťácké špekáčky se sníženým obsahem soli a zvýšeným podílem masa.

 

Tipy a rady pro přípravu masa

Maso nechejte odležet

Maso nechejte před přípravou na grilu v marinádě odležet cca 24 hodin. Marináda dokonale prostoupí masem a zvýší jeho šťavnatost a křehkost. Po ugrilování nechejte plátky masa 5–8 minut odležet mimo oheň, aniž byste ho nakrájeli nebo propichovali. Bude tak ještě šťavnatější a zachová si šťávu uvnitř masa.

S marinádou opatrně

Červené, rybí a zejména kuřecí maso může obsahovat různé bakterie, které mohou při delším skladování v teple zahýbat s vašim zažíváním. Pokud plánujete využít zbytek marinády na výrobu omáček, raději ji nejprve provařte nebo jinak tepelně upravte. Sladkými grilovacími omáčkami potírejte maso až v posledních minutách grilování, aby se cukr na povrchu masa nepřipaloval.

Gril mějte pod kontrolou

Ve středu grilu na mřížce by se teplota měla pohybovat mezi 250° a 300 °C. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí, nechte palivo v grilu rozpalovat zhruba 40 minut, aby na něm vznikla vrstva uhlí, zbarvená do běla. Pokud používáte plynový gril, předehřejte ho 15 až 20 minut před grilováním.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Volná místa Akční leták Ochutnávky