Klobáskobraní v Muzeu řeznictví

Soutěžilo se o titul klobásového krále
Klobáskobraní v Muzeu řeznictví

Stovky návštěvníků a třináct amatérských řezníků se sešlo 21. října na druhém ročníku Klobáskobraní v Muzeu řeznictví ve Valašském Meziříčí. Amatérská soutěž o nejlepší klobásku přilákala fanoušky masného řemesla z celého regionu. Nechyběli ani maskoti z Krásna – Kája, Amálka a samozřejmě výtečné klobásky. Na pomyslný trůn usedl a králem Klobáskobraní se stal stejně jako vloni Jiří Dobiáš z Trojanovic, jehož klobásky označili návštěvníci akce i odborná porota za nejchutnější. Jako cenu si odnesl sud piva a dvě vepřové kýty.

Začátek veřejné soutěže o nejlepší klobásku byl ale pro všechny amatérské řezníky a vyznavače řemesla se lvem ve znaku stejný. Od partnera soutěže MP Krásno, a. s., obdrželi soutěžící zdarma sedm kilogramů vepřového masa a střívka. Sami pak museli předvést, jak řeznické řemeslo ovládají. Výsledkem byly klobásky podle originálních receptur, které hodnotili formou hlasování sami návštěvníci Klobáskobraní a nově také odborná porota.

Soutěž začala už dopoledne, hlavní bod programu, a to vyhlášení vítěze, proběhlo ve 14 hodin za doprovodu kapely Fleret. Nutno podotknout, že mezi zkušenými amatérskými mistry řemesla si výborně vedli také reprezentanti střední odborné školy ISŠ-COP, která patří k tradičním baštám kvalitně vyučených řezníků v regionu. Za své čerstvě připravené a tepelně upravené klobásky na grilu získali třetí místo.

klobáskobraní 2017 foto, MP Krásno, Muzeum řeznictví Valašské Mezoříčí Klobáskobraní

Obrovský zájem účastníků druhého ročníku Klobáskobraní si pochvaloval i duchovní otec této akce a zakladatel Muzea řeznictví ve Valašském Meziříčí Karel Pilčík.
„Chceme posílit zájem o řeznické řemeslo a to se na Klobáskobraní letos podařilo. Určitě se můžete těšit na pokračování této úspěšné akce,“ přislíbil do budoucna.

Krásno, Klobáskobraní 2017

 

Volná místa