Suroviny

2 velké celozrnné bagety
500 g mletého vepřového masa
5 cibulí
2 vejce
sůl
pepř
2 dl červeného vína
1 pár snítek čerstvého tymiánu
3 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce cukru
3 lžíce másla
100 g čedaru
2 hrsti salátových listů

Příprava

Nejprve si připravte masové koule. Mleté maso dejte do mísy, přidejte k němu sůl, pepř a celá vejce a vše důkladně promíchejte. Navlhčenýma rukama vytvarujte kuličky, naskládejte je na plech na pečicí papír a pečte asi 40 minut na 180 °C.

Cibule oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. V pánvi rozpusťte máslo a cibuli na něm zvolna opékejte asi 20 minut dozlatova. Poté přidejte k cibuli tymián a zalejte ji červeným vínem. Míchejte tak dlouho, dokud se přebytečná tekutina nevyvaří.

Na závěr přidejte vinný ocet a cukr, promíchejte a restujte, dokud cibule nebude mít tmavě hnědou barvu. Bagety rozkrojte, rozprostřete na ně opečenou cibulku, na ni čedar, masové koule a na závěr salát natrhaný na kousky.


Volná místa Akční leták Ochutnávky