Suroviny

500 g brambor
225 g hladké mouky
130 g tvrdého sýra
125 ml mléka
100 g Anglická slanina lisovaná
2 vejce
80 ml oleje
1 kypřicí prášek do pečiva
1,5 lžičky soli
mletý černý pepř
tuk (na vymazání)
hrubá mouka (na vysypání)

Příprava

V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, solí a pepřem. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a přidejte k moučné směsi.

Sýr nastrouhejte, hrstku si nechte stranou na posypání a zbytek přidejte k moučné směsi. Pak přilijte vejce rozšlehaná s mlékem a olejem. Nakonec přimíchejte syrové nastrouhané brambory.

Připravenou směs rozdělte do vymazaných a vysypaných důlků v plechu na muffiny (nebo do větších papírových košíčků či silikonových formiček, které není třeba vymazávat) a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C.

Po 25 minutách posypte každý muffin trochou zbylého nastrouhaného sýra a dopečte je dozlatova ještě asi 15 minut.


Volná místa Akční leták Ochutnávky