Suroviny

8 vajec
3 lžíce polotučného mléka
150 g Královská šunka
sůl
pepř
kousek másla
8 lžic parmezánu
petrželová nať
8 rozkrojených bulek nebo hamburgerových housek
8 plátků sýra a čerstvá zelenina k podávání

Příprava

Žloutky smíchejte v misce se solí a pepřem a zjemněte je trochou mléka. Bílky ušlehejte do tuha a opatrně je vmíchejte do žloutkové směsi.

V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte kousek másla. Na jednu omeletu vlijte čtvrtinu vaječné směsi a opékejte 2 až 3 minuty. Poté posypte omeletu 2 lžícemi parmazánu, přidejte nadrobno nakrájenou šunku a posekanou petrželovou nať a opékejte další 2 až 3 minuty.

Hotové omelety nakrájejte na poloviny. Každou polovinu housky poklaďte polovinou omelety, plátkem sýra a čerstvou zeleninou a přiklopte druhou polovinou housky.


Volná místa Akční leták Ochutnávky