Suroviny

NA TĚSTO
25 g másla
5 g droždí
250 ml vody
500 g hladké mouky
50 g hladké mouky na podsypání těsta
NÁPLŇ NA PLACKU
550 g crème fraiche
2 lžičky soli
1/2 lžičky strouhaný muškátový oříšek
mletý černý pepř
300 g Špek dědy Pilčíka
250 g červené cibule
5 ks jarní cibulka
NAVÍC POTŘEBUJEŠ
pečící papír

Příprava
  1. Čerstvé máslo nechejte změknout při pokojové teplotě.
  2. V kuchyňském robotu si připravte nástavec typu hák. Samozřejmě lze těsto smíchat i ručně.
  3. V menší misce rozmíchejte 60 ml vlažné vody s droždím.
  4. Do mísy od robota nalijte zbývající vodu (190 ml) a přidejte do ní vodu s droždím. Přidejte také hladkou mouku a změklé máslo. Míchejte při středním výkonu robota přibližně osm minut, dokud těsto nebude zcela hladké.
  5. Posypejte kuchyňský vál moukou a položte na něj těsto. Přikryjte jej utěrkou a nechejte přibližně hodinu vyzrát.
  6. Po hodině zrání z těsta připravte váleček, který rozdělte na čtyři stejně velké kusy po přibližně 200 g.
  7. Nahřejte troubu na plný výkon, zpravidla 250° C. Pokud vaše trouba umí hřát i více, nebojte se a využijte toho. Mezitím si připravte čtyři pečící papíry na velikost vašeho pečícího plechu.
  8. Každý kus těsta vyválejte do tvaru obdélníku o rozměrech přibližně 28 x 38 cm a pokuste se jej bez úhony přenést na pečící papír. Těsto bude velmi tenké.
  9. V misce smíchejte crème fraiche spolu se solí a strouhaným mletým oříškem.
  10. Nakrájejte cibuli, jarní cibulku a špek na tenké nudličky.
  11. Pomažte plát těsta, který budete aktuálně péct, směsí crème fraiche a posypte vše odměřenou částí špeku a cibule. Vše můžete dle vaší chuti opepřit nebo posypat čerstvými nebo sušenými bylinkami.
  12. Doporučujeme péct na obráceném plechu. Na obrácený plech si tedy na pečícím papíru přetáhněte těsto  s ostatními surovinami a vložte ho do rozpálené trouby.
  13. Pečte přibližně 4 – 5 minut, dokud těsto nezačne tmavnout nebo se na něm netvoří puchýře.

Přejeme vám dobrou chuť.


Volná místa Akční leták Ochutnávky