Suroviny

200 g cizrny v sušeném stavu
1 lžička sušené majoránky
1 lžíce olivového oleje
2 větší cibule nakrájené najemno
1 lžíce sladké papriky
sůl
1 pórek
1 kelímek smetany
šťáva z citronu k dochucení
Šunková klobása 200 g

Příprava

Cizrnu propláchněte a přes noc namočte. Namáčecí vodu před vařením slijte a cizrnu zalijte zhruba litrem čisté vody. Přidejte majoránku a dejte vařit do tlakového hrnce. Po uvedení do varu vařte zhruba 35–40 minut, uvařenou cizrnu sceďte. Asi půl litru vývaru si nechte stranou na omáčku.

Ve větším kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli, sladkou papriku a lžičku soli. Přilijte vývar s polovinou uvařené cizrny a tyčovým mixérem rozmixujte. Kaši propasírujte přes síto, vraťte ji do hrnce, přidejte k ní zbývající nerozmixovanou cizrnu, nakrájený pórek a společně krátce povařte. Směs zalijte smetanou, dochuťte ji solí a citronovou šťávou a krátce prohřejte.

Cizrnu na paprice podávejte se Šunkovou klobásou Krásno.


Volná místa Akční leták Ochutnávky