Suroviny

350 g čočka
8 ks Párty párečky 400 g
2 ks cibule
2 stroužky česnek
4 ks vejce
Vepřové sádlo škvařené 500 g
majoránka
hladká mouka
sůl

Příprava

Čočka na kyselo je tradiční a velmi chutný a vydatný pokrm. Vyzkoušejte ji s našimi párty párečky, sázeným vejcem a osmaženou cibulkou.

  1. Den předem čočku namočte do vody. Před vařením ji nezapomeňte scedit a vodu vylijte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a prolisujte.
  2. Cibuli orestujte na sádle a přidejte k ní čočku. Osolte, přidejte majoránku, podlijte vodou a vařte do měkka. Nakonec přidejte prolisovaný česnek, povařte a zahustěte moukou nebo jíškou. Podle potřeby dochuťte octem.
  3. Párty párečky uvařte podle návodu. Můžete je také krátce ze všech stran osmahnout na pánvi, na které mezitím pozvolna připravíte sázená vejce a dozlatova osmažíte cibuli, nakrájenou na kolečka. Servírujte k čočce na talíř.

Volná místa Akční leták Ochutnávky