Suroviny

400 g čočky
1 velká červená cibule
200 g balkánského sýra
malý svazek petrželky
šťáva z jednoho citronu
4-5 lžic panenského olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
sůl
čerstvě mletý pepř

Příprava

Čočku propláchněte, zalijte ji studenou vodou, nechte půl hodiny máčet a slijte. Znovu zalijte asi trojnásobným množstvím vody a vařte bez míchání asi 20 minut doměkka. Čočka by měla zůstat pevná. Slijte a nechte okapat.

Smíchejte citronovou šťávu, ocet, olej, trochu soli a pepř. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, balkánský sýr nadrobte, petrželku nasekejte.

Čočku promíchejte se zálivkou, cibulí, petrželkou a nadrobeným sýrem.


Volná místa Akční leták Ochutnávky