Příprava

Příprava se liší v závislosti na tom, jaké barvy výsledné pomazánky chcete docílit. Světlá:
  1. Rozpusťte na pánvi sádlo, na kterém osmažte najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté nechte mírně zchladnout.
  2. Velmi jemně nakrájejte škvarky nebo je rozmačkejte plochou stranou nože na malé kousky. Poté je smíchejte se změklým ohřátým sádlem. Najemno nakrájejte kyselou okurku a přidejte ke škvarkům. Do směsi přidejte také lžičku plnotučné hořčice a smíchejte se směsí.
  3. Vše pečlivě promíchejte a dle vaší chuti dosolte a opepřete.
  4. Směs nechte zchladnout v lednici. Podávejte s čerstvým křupavým chlebem.
Tmavá (pomazánková)
  1. Pro přípravu klasické škvarkové pomazánky tmavé (zlatavé) barvy je možné zcela vypustit přidání sádla.
  2. Vepřové škvarky namelte nahrubo v mlýnku na maso. Smíchejte s hořčicí, nakrájenou kyselou okurkou a lžičkou hořčice. Přidejte najemnou nakrájenou cibulku a přidejte do směsi (syrovou). Pomazánku dále dosolte a opepřete dle vašich chuťových preferencí.
  3. Tato škvarková pomazánka má výrazně jemnější strukturu.
Je na vaší chuti, jestli preferujete křupavost a větší kusy škvarek, nebo klasickou snadno roztíratelnou pomazánku.
Stáhněte si nejnovější akční leták