Příprava

  1. Ve větší míse prosejte přes síto mouku a přidejte vaječné žloutky. Následně přidejte ocet, sůl, vepřové sádlo a pár lžic vody.
  2. Ze vzniklé směsi vypracujte ručně nebo v robotu těsto, které nechejte alespoň půl hodiny odpočinout. Následně těsto rozdělte na dvě poloviny.
  3. Jednu část těsta rozválejte podle průměru vaší kulaté zapékací koláčové formy. Těsto poté vyložte do formy a posypejte jeho povrch strouhankou. Strouhanka v koláči pojme část vlhkosti z jablek.
  4. Na těsto poté rovnoměrně položte vrstvu nastrouhaných jablek a posypejte je mletou skořicí. Následně je přislaďte cukrem dle vašich chuťových preferencí.
  5. Nyní máte dvě možnosti, jak koláč dokončit. Buď těsto rozválejte na průměr zapékací mísy a první vrstvu s jablky přiklopte. V tomto případě těsto na několika místech propíchněte vidličkou. Případně těsto rozkrájejte na proužky a vytvořte na vrchní části z těsta mřížku.
  6. Pečte v troubě rozehřáté na 180°C přibližně 25 minut.
Stáhněte si nejnovější akční leták