Suroviny

1,5 kg mleté maso
2 ks vejce
2 ks cibule
5 stroužků česnek
4 lžíce kečup
4 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce majoránka
2 lžičky koření na mleté maso
4 lžíce strouhanka
Vepřové sádlo škvařené 500 g
petrželová nať
sůl, pepř

Příprava

Karbanátky bývaly na Slovácku ozdobou sváteční tabule a byly považovány za velkou pochoutku. Dokonce i dnes odolá dobrému karbanátku s hebkou bramborovou kaší jen málokdo. Vyzkoušejte náš recept na karbanátky smažené na vepřovém sádle Krásno, které ještě více zvýrazní jejich chuť.

  1. Do mísy dejte mleté maso. Nejlépe se osvědčil mix hovězího a vepřového masa. Přidejte vejce, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, kečup, hořčici a koření.
  2. Do masové směsi můžete také přidat nadrobno nakrájenou čerstvou petrželovou nať. Podle chuti směs osolte (odhadem 2 čajové lžičky), opepřete a vše důkladně ručně promíchejte. Až nakonec postupně zapracujte strouhanku. Z výsledné hmoty by se měly dobře tvarovat kuličky, neměla by být příliš řídká ani tuhá.
  3. Než začnete s hmotou finálně pracovat, navlhčete si ruce. Bochánky tvarujte menší než dlaň, a ne příliš silné, maximálně dva centimetry. Smažte je z obou stran na rozpáleném vepřovém sádle, které jim dodá nepřekonatelnou chuť. Hotové karbanátky dávejte na talíř vyložený papírovými ubrousky. Podávejte s chlebem, brambory či bramborovou kaší. Karbanátky skvěle doplňují také kyselé nakládané okurky.

bool(false) bool(true)
Volná místa Akční leták Ochutnávky