Suroviny

2 lžíce Vepřové sádlo škvařené 500 g
2 střední cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky mleté pálivé papriky
6 větších zelených paprik
4 velká rajčata
250 g Balaton klobása 230 g
sůl
mletý černý pepř

Příprava

Papriky a rajčata omyjte, papriky zbavte semeníku a vše nakrájejte na menší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Klobásu nakrájejte na kolečka. Ve větším kastrole rozehřejte sádlo, zpěňte na něm nakrájenou cibuli, hrnec stáhněte z ohně a cibulku zaprašte mletou sladkou i pálivou paprikou.

Kastrol vraťte na plotnu, vsypejte do něj nakrájené papriky, rajčata a klobásu, směs osolte a opepřete. Duste tak dlouho, až je zelenina měkká a šťáva částečně vydušená. Lečo dochuťte solí a pepřem a podávejte ho s vařenou rýží nebo pečivem.


Volná místa Akční leták Ochutnávky