Suroviny

4 ks velké brambory
100 g Pološunkový salám
2 ks vejce
2 ks jarní cibulka
2 lžíce zakysaná smetana
2 lžíce majonéza light
1 lžička dijonská horčice
1 svazek ředkvičky
1 svazek pažitka
sůl

Příprava

Máte rádi tradiční bramborový salát, ale v jarních a letních měsících byste si chtěli dopřát jeho lehčí a svěží podobu? Připravili jsme pro vás recept na jarní variantu této pochoutky. Se šunkou a lehkou, ne příliš tučnou zálivkou si jeho chuť zamilujete. Dobrou chuť.

Postup:

  1. Nejprve uvařte očištěné brambory ve slupce. Dávejte však pozor ať se vám nerozvaří. Brambory po uvaření nechejte vychladnout.
  2. Mezitím si uvařte vejce natvrdo a poté je nakrájejte na kostičky. Nakrájejte jarní cibulku, ředkvičky, pološunkový salám a nasekejte pažitku najemno.
  3. Vychladlé brambory oloupejte a také nakrájejte na kostky. Všechny suroviny vložte do mísy a promíchejte.
  4. Na zálivku vymíchejte dohladka zakysanou smetanu, majonézu light, dijonskou hořčici a sůl. Poté ji přidejte do mísy k ostatním surovinám a dobře promíchejte tak, aby se vše krásně spojilo. V případě potřeby dochuťte solí.

Volná místa Akční leták Ochutnávky