Suroviny

2 Grilovací koleno
300 g čočky
3 cibule
2 lžíce octa
2 lžíce cukru
1 lžíce polohrubé mouky
4 kuličky jalovce
3 kusy hřebíčku
rozmarýn
černý mletý pepř
sůl

Příprava

Maso zalijte studenou vodou a uvařte doměkka spolu s jalovcem, hřebíčky, solí a jednou celou cibulí. Poté kolena vyjměte na prkénko a vykostěte je. Kůži nakrojte ostrým nožem do čtverečků, maso naskládejte do pekáčku kůží nahoru a obložte rozmarýnem. Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C asi 35 minut dokřupava.

Důkladně přebranou čočku propláchněte a namočte ji do studené vody tak, aby byla zcela ponořená. Poté ji vařte asi 35 minut. Na třetině sádla orestujte jednu najemno nakrájenou cibuli, přidejte scezenou uvařenou čočku, ochuťte octem, cukrem, solí a pepřem a za častého míchání orestujte.

Hotovou čočku ponechte v teple. Poslední cibuli nakrájejte nadrobno, promíchejte ji s moukou a usmažte dozlatova na zbylém sádle.

Maso naporcujte a podávejte s čočkou omaštěnou sádlem s cibulkou a výpekem


bool(false) bool(true)
Volná místa Akční leták Ochutnávky