Suroviny

1 salátová okurka
Rytířská šunka nejvyšší jakosti
plátkový sýr
120 g žervé
2 lžíce majonézy
sůl
pepř
citronová šťáva
čerstvé bylinky

Příprava

Z omyté okurky vytvořte pomocí škrabky dlouhé plátky a rozložte je na papírovou utěrku, abyste z nich odsáli přebytečnou tekutinu.

Žervé smíchejte s majonézou, osolte, opepřete a trochu okyselte citronovou šťávou. Bylinky nasekejte a přidejte do ochuceného žervé. Šunku nakrájejte na úzké plátky zhruba o šíři okurkových pruhů, sýr nakrájejte na menší kousky. Každý plátek okurky potřete asi lžičkou žervé, položte na něj pruh šunky, kousek sýra a zarolujte.

Okurkové rolky spíchněte párátkem nebo napichovátkem.


Volná místa Akční leták Ochutnávky