Suroviny

NA ŽEBRA:
1,8 kg vepřových žeber
300 g cibule
100 g zázvoru
70 g česneku
1 l zeleninového vývaru
150 g medu
chilli
sůl
NA SALÁT COLESLAW:
1/2 středně velké hlávky bílého zelí
1 malá cibule
2 stonky řapíkatého celeru
1 velká mrkev
250 g majonézy
sůl a pepř
cukr
vinný ocet
citronová šťáva

Příprava

Žebra nakrájejte na kusy po přibližně 200 g. Na pánvi rozpalte olej a opečte na drobno pokrájenou cibuli, zázvor a česnek. Zalijte vývarem, osolte, přidejte med a chilli a přiveďte k varu. Do vařícího základu vložte žebra a asi 20 minut zvolna vařte. Poté vložte vše do pekáčku a pečte v troubě na teplotu asi 120 °C po dobu 2–3 hodin, dokud maso nezměkne.

Během pečení si připravte salát: Zelí, cibuli a celer nakrájejte na drobné kostičky, mrkev nastrouhejte na hrubo. Majonézu smíchejte se solí, pepřem, cukrem, vinným octem a citronovou šťávou.

Zeleninu promíchejte se zálivkou a nechte odležet v lednici. Pečená žebra podávejte se salátem coleslaw a krajícem chleba.


Volná místa Akční leták Ochutnávky