Příprava
Nepřekonatelná klasika, která se konzumuje v různých podobách napříč celým světem. Vyzkoušejte tuhle snídaňovou bombu, díky které doplníte energii na celé dopoledne.
- Vejce rozklepněte do misky nebo na hlubší talíř. Pánev si rozehřejte na středním ohni a krátce na ní opečte plátky salámu. Pak oheň stáhněte na mírný plamen a vejce vylijte na salám. Nemusíte se bát připečení vajíček. Salám pustí dostatek tuku, na kterém vejce připravíte.
- Připravujte přibližně pět minut, nebo dokud bílek zcela neztuhne. Podle chuti osolte, opepřete a ozdobte nasekanou pažitkou.
- Doporučujeme solit až ve fázi tuhnutí bílku. Nikoliv tedy v úvodu tepelné přípravy vajec. Pozor také na sůl v samotném salámu. Sázená vejce lze velmi snadno přesolit.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Croissant plněný šunkou a vajíčkovou pomazánkou
Honzovy buchty
Pizza kapsy se salámem, šunkou a sýrem
Slané muffiny s čedarem, slaninou a toustovým chlebem
Šťavnatá tortilla podle Romany Böhmové
20 min
Cuketový koláč
1 hodina
Typická snídaně na anglický způsob
35 minut
Galety
20 minut
Toast se smetanovým dresinkem
20 minut