Suroviny

3 ks vejce
40 g Vysočina Kája
sůl, pepř, pažitka

Příprava

Nepřekonatelná klasika, která se konzumuje v různých podobách napříč celým světem. Vyzkoušejte tuhle snídaňovou bombu, díky které doplníte energii na celé dopoledne.

  1. Vejce rozklepněte do misky nebo na hlubší talíř. Pánev si rozehřejte na středním ohni a krátce na ní opečte plátky salámu. Pak oheň stáhněte na mírný plamen a vejce vylijte na salám. Nemusíte se bát připečení vajíček. Salám pustí dostatek tuku, na kterém vejce připravíte.
  2. Připravujte přibližně pět minut, nebo dokud bílek zcela neztuhne. Podle chuti osolte, opepřete a ozdobte nasekanou pažitkou.
  3. Doporučujeme solit až ve fázi tuhnutí bílku. Nikoliv tedy v úvodu tepelné přípravy vajec. Pozor také na sůl v samotném salámu. Sázená vejce lze velmi snadno přesolit.

Volná místa Akční leták Ochutnávky