Suroviny

1 kg srnčí kýty
4 lžíce olivového oleje
70 g másla
2 stonky řapíkatého celeru
2 velké mrkve
bylinky: rozmarýn, šalvěj, tymián a majoránka
špetka muškátového oříšku
špetka skořice
1 citron v bio kvalitě
sůl
pepř
1 l silného vína na marinádu
1 l zeleninového vývaru

Příprava

Nejprve si připravte marinádu. Víno přelijte do hrnce spolu s vývarem, přidejte zeleninu pokrájenou na větší kusy, bylinky, muškátový oříšek. Vymačkejte do ní šťávu z citronu a obě půlky vymačkaného citronu dejte rovněž do hrnce. Lehce osolte, opepřete a přiveďte k varu.

Nechte probublávat 5 minut, pak nechte zchladnout a vyndejte půlky citronů.
Vložte do marinády maso nakrájené na 3centimetrové kousky a nechte 24 hodin stát v chladu. Občas promíchejte.

Poté maso vyjměte z marinády a důkladně osušte. Marinádu uschovejte.
V hrnci rozpalte olej a postupně na něm maso ze všech stran opečte. Přidejte máslo a 8 lžic marinády, promíchejte, případně ještě přilijte marinádu, a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C asi na 30–35 minut.

Podávejte s knedlíky nebo šťouchanými brambory.


Volná místa Akční leták Ochutnávky