Suroviny

200 g Amálka šunka nejvyšší jakosti
300 g mražený hrášek
100 g bilá část pórku
1/2 stroužku česnek
4 lžíce olivový olej
1 lžička citronová šťáva
4 listy máta
1/2 lžičky sůl
celozrnný toustový chléb
jarní cibulka na ozdobu

Příprava
  1. Hrášek a na kolečka nakrájený pórek dejte do hrnce a zalijte vodou. Vařte pět minut na středním plameni. Slijte vodu a hrášek s pórkem nechejte vychladnout.
  2. Obojí přesuňte do vyšší úzké nádoby. Přidejte prolisovaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu, mátové listy a sůl. Rozmixujte tyčovým mixérem. Směs nemusí být úplně hladká.
  3. Toastový chléb opečte dokřupava v topinkovači. Šunku mezitím nakrájejte na malé kostičky.
  4. Opečené toasty namažte hráškovým pestem, pěkně vysokou vrstvu. Nahoru nasypejte šunku a na kolečka nakrájenou jarní cibulku.

Volná místa Akční leták Ochutnávky