Suroviny

3 vepřové jazyky
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
6 kuliček pepře
1/2 lžičky tymiánu
sůl
1 mrkev
1 petržel
1/2 malé cibule
kousek celeru
1 stroužek česneku
250 ml smetany ke šlehání
1-2 lžíce hladké mouky
ocet nebo citronová šťáva

Příprava

Jazyky vložte do osolené vody do papiňáku, přidejte koření, kořenovou zeleninu, půlku malé cibule a stroužek česneku, aby byl vývar chutnější. Vařte asi 45 minut.

Měkké jazyky vyndejte, přelijte studenou vodou a oloupejte. Jazyky se lépe loupou, když je zchladíte ihned. Oloupané jazyky nakrájejte na plátky a držte je v teple. Vývar přeceďte do hrnce, až se začne vařit, přilijte do něj smetanu s rozmíchanou hladkou moukou. Omáčku vařte asi 15 minut, aby se mouka provařila. Nakonec omáčku osolte a okyselte octem nebo citronem. Jazyky podávejte s knedlíkem přelité smetanovou omáčkou.


Volná místa Akční leták Ochutnávky