Suroviny

1 zajíc
100 g Anglická slanina lisovaná
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
100 g sušených švestek
1 cibule
2 stroužky česneku
2 snítky tymiánu
1 bobkový list
150 ml červeného vína
250 ml kuřecího vývaru
50 ml brandy
2 lžíce cukru
1 hrst hladkolisté petržele
mouka na zaprášení
4 lžíce rostlinného oleje
sůl
pepř

Příprava

V misce smíchejte brandy a cukr a ve směsi nechte nasáknout sušené švestky. Zajíce naporcujte, osolte, opepřete a zaprašte moukou. Slaninu nakrájejte nadrobno, cibuli na klínky, česnek na plátky, mrkev a řapíkatý celer na silnější plátky.

Ve velkém hrnci rozpalte olej a opečte na něm slaninu. Slaninu vyjměte, do hrnce vsypte zeleninu a restujte, dokud cibule nezačne zlátnout.

Nakonec v hrnci po částech zprudka opečte i maso. Jakmile bude zajíc opečený, vlijte do hrnce víno a nechte v něm rozpustit přípečky. Vraťte do hrnce maso, slaninu a všechnu zeleninu, přidejte bylinky, nasáklé švestky, případně i zbytek brandy, a vše zalijte vývarem. Duste na mírném ohni asi dvě hodiny, dokud není maso měkké.

Ragú podávejte s dobrým pečivem, šťouchaným bramborem nebo divokou rýží.


Volná místa Akční leták Ochutnávky