V pořadu České televize Hobby naší doby předvedl kus svého kulinářského umu řeznický mistr Karel Pilčík. Majitel firmy MP Krásno, a.s. společně s herečkou Jiřinou Bohdalovou připravil vynikající letní grilované jídlo.
SUROVINY:
- 4 klobásy
- 3 zralá avokáda
- šťáva z 1/2 limety
- 1 lžíce olivového oleje
- 150 g rajčat
- 2 jarní cibulky
- 1 chilli paprička
- sůl, pepř
- bagety
Základem perfektního grilování je kvalitní a pravá Valašská klobása. Recepturu této jedinečné regionální klobásy využívá rodina Pilčíků bezmála 30 let a obsahuje mimo jiné i majoránku a jemně drcený kmín.
Salsu tvoří zralé avokádo, které rozkrojíme a využijeme z něj vnitřní zelenou dužninu. Tu smícháme s nakrájenou jarní cibulkou a rajčetem. Vmícháme lžíci limetkové šťávy, sůl, čerstvě mletý pepř a dvě lžíce olivového oleje.
Zlehka nakrojené klobásky položíme na rozpálený gril a ke konci jejich doby na grilu přidáme na grilovat podélně rozkrojené (ale nedokrojené) bagetky, aby se prohřály a dostaly křupavou kůrku.
Bagetky po opečení potřeme silnější vrstvou salsy a vložíme do nich ogrilované klobásky.
Přejeme vám dobrou chuť.
Podívejte se na celé video přímo na webu České televize
Video – Hotdog s klobásou a avokádovou salsou