Jak naaranžovat šunku na chlebíček | MP Krásno

Jak naaranžovat šunku na chlebíček

Šunkové chlebíčky – základ každého dobrého pohoštění
Chlebíčky

Národní specialita, tak jsou označovány obložené chlebíčky, které patří k typické pochoutce právě v Česku. Nedokážeme si bez nich představit oslavy a posezení s přáteli. Ať už na vece nebo na bagetě, s bramborovým, vlašským či pařížským salátem, s různými sýry, zeleninou nebo klobásou. Ovšem základem každého obloženého chlebíčku je vždy především šunka.

Určitě to zná každý z vás. Čekáte návštěvu přátel a přemýšlíte, čím je pohostit. Obložené chlebíčky, jasně, tím nic nezkazíte. Teď už jen stačí vymyslet nějakou dobrou pomazánku, dokoupit oblohu, nazdobit chlebíčky a je hotovo. Rychlé a jednoduché, říkáte si. Ale pozor, tady totiž přichází kámen úrazů. Nazdobit chlebíčky tak, aby i oči jedly, není tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. Vyžaduje to trošku té trpělivosti, ovšem výsledek pak stojí za to.
Na začátek si připravenou veku namažte pomazánkou. Sáhněte třeba po vajíčkové, která se k šunce skvěle hodí. Teď přichází na řadu zdobeníExistuje několik způsobů, jak šunku naaranžovat. Jedním z nich je, že okraje šunky přes sebe jednoduše překryjete a vznikne vám tzv. šáteček. Teď už stačí položit šunku na jednu polovinu namazaného chlebíčku, na druhou půlku pak přidejte vajíčko, okurku a rajče. Na závěr použijte čerstvou petrželku jako ozdobuVaše obložené chlebíčky budou rázem vypadat jako z lahůdkářství!

Došly vám už nápady na chutné pomazánky? Vyzkoušejte třeba výtečnou tvarohovou pomazánku nebo vaše hosty překvapte poctivou škvarkovou pomazánkou. Uvidíte, že se budou olizovat až za ušima. Ať už tedy obloženou pochoutku, která má u nás 100letou tradici, připravujete s čímkoliv, nezapomeňte na zdobení, díky kterému bude vypadat ještě lahodněji.

Volná místa Akční leták Ochutnávky