Svačina na cesty od MP Krásno | MP Krásno

Svačina na cesty od MP Krásno

S námi si nachystáte pořádnou svačinu na náročný letní výlet

Venku je krásně, tak nač sedět doma. Vzhůru do přírody nebo třeba za poznáním! Nezapomeňte ale na poctivou svačinu. Máme pro vás několik tipů na zdravou a chutnou svačinku, která vám dodá energii na zvládnutí větší procházky i náročného výšlapu.

Cestování v přírodě je krásné, ale může být taky náročné kvůli vysokým teplotám a rozmarům počasí. Je zapotřebí hodně pít, namazat se opalovacím krémem, použít repelent a hlavně si vzít pořádnou svačinu.

Nezapomeňte na ovoce a zeleninu, ty vás skvěle osvěží v horkém dni. Hlavní část svačiny by ale podle nás mělo tvořit pořádné maso. Nezapomeňte na jeho vhodný výběr vzhledem k počasí. Do parných dnů se skvěle hodí trvanlivé fermentované salámy, kterým nevadí ani vyšší teploty. O tom, jak vybrat nejlepší uzeniny na váš výlet jsme již dříve psali samostatný článek.

Tipy na perfektní svačinu na výlet

Chleba s pečeným bokem

Svačina číslo jedna na jakýkoliv výlet v zimě i létě. Dva pořádné krajíce chleba, hořčice, cibule, rajčata, salát a pečený bok. Pro fajnšmekry doporučíme ještě přidat pár kapek česnekového oleje.

Bageta s vysočinou

Bageta s vysočinou

Vysočina na výlet je téměř tradice. Tento trvanlivý salám vydrží i letní pařáky a tak se nemusíte bát zakousnout do svačiny i navečer poté, co celý den strávila v rozehřátém batohu.

Naše doporučení je: Bageta, pomazánkové máslo či tavený sýr, plátkový sýr, vysočina, paprika nebo rajče, karamelizovaná cibulka. Pokud plánujete bagetu sníst rychle, nebojte se přidat i plátky voňavé šunky.

Příprava: bagetu nakrojíme napůl (ale nerozkrojíme úplně). Uvnitř namažeme pomazánkovým máslem nebo taveným sýrem, vložíme na kolečka nakrájenou vysočinu a plátky sýra, nakrájenou papriku a rajčata a karamelizovanou cibulku.

Příprava karamelizované cibule: cibuli (5ks) nakrájíme na půlkolečka. Na pánev dáme máslo (2 lžíce) nebo olej a rozehřejeme. Přidáme cibuli a restujeme na mírném plameni. Pravidelně mícháme každých 5 – 10 minut. Jakmile je cibule tmavě hnědá (45 – 60 minut) přidejte do ní cukr (1 lžička). Poté restujte dalších 3 – 5 minut. Pak odstavte a nechte zchladit. Takto připravenou cibuli můžete uchovat v lednici pro pozdější využití.

Pokud se nechcete zdržovat karamelizováním cibule, tak doporučíme zakoupit již hotovou osmaženou cibuli. Vysočina mini v praktickém balení 300 gramů je trvanlivý salám, který si můžete vzít do batůžku i vcelku. Zaručeně přijde vhod pokaždé, když vás přepadne hlad.

Club sendvič s kuřecím masem, slaninou Krásno a sýrem

Club sendvič s kuřecím masem, slaninou Krásno a sýrem

Další ze skvělých tipů na výlet je sendvič napěchovaný vším dobrým. Pro podrobný postup přípravy se podívejte na celý recept.

 

Mohlo by vás také zajímat...

Volná místa Akční leták Ochutnávky