Bramborové knedlíky plněné uzeným masem | MP Krásno
Suroviny

Suroviny na náplň:
130 g cibule
600 g Uzené koleno bez kosti
1 lžíce Vepřové sádlo škvařené 500 g

Suroviny na bramborové těsto:
1 kg brambor
1 lžíce bramborového škrobu
250 g hrubé mouky
2 vejce
2 lžíce Vepřové sádlo škvařené 500 g
Sůl
Hrubá mouka na posypání těsta

Příprava

Recept na zelí naleznete zvlášť. Doporučujeme nejprve připravit zelí a pak se vrhnout na zbytek.

Recept na náplň: 

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na malé kostky o velkosti zhruba půl cm. V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo, pak přidáme cibuli a za častého míchání ji necháme zesklovatět. Přidáme maso a necháme ho prohřát. Stáhneme z plotny a necháme vychladnout.

Recept na bramborový knedlík:

Připravíme si větší hrnec s vodou na knedlíky. Vodu osolíme a dáme vařit.

Ve druhém hrnci uvaříme brambory i se slupkou do poloměkka. Scedíme vodu a necháme brambory vychladnout. Poté oloupeme slupku a brambory nastrouháme najemno do velké mísy. Přidáme škrob, mouku, lžičku soli, vejce a vymícháme v kompaktní těsto.

Na pomoučeném válu či stole vyválíme z těsta silný plát (0,5 cm). Pomocí skleničky z něj vykrájíme kolečka o průměru zhruba 8 cm. Doprostřed každého kolečka vložíme připravenou směs na náplň a zabalíme do knedlíků. Ihned dáváme do osolené vroucí vody a vaříme 10-12 minut.

Dokončení:

Cibuli nakrájíme najemno. Na středním ohni rozehřejeme sádlo a orestujeme cibuli dozlatova. Na talíř dáme zelí, knedlíky a zasypeme orestovanou cibulkou. Na knedlíky nalejeme trochu sádla, ve kterém jsme smažili cibulku.

Nechte si chutnat!


Volná místa Akční leták Ochutnávky