Bramborové knedlíky plněné Valašskou krkovicí (přibližně 14 kousků) – MP Krásno
Suroviny

800 g den předem uvařených, oloupaných brambor
1 malé vejce
60 g krupice
160 g hrubé mouky
Sůl
300 g uvařené, nakrájené na kostičky nebo namleté Uzená křížová kost masitá
2 cibule
100 g

Příprava

Brambory najemno nastrouhejte, osolte, přidejte mouku, krupici, vejce a vypracujte těsto, které hned vyválejte a rozdělte na přibližně 14 čtverečků. Jednotlivé čtverečky plňte nakrájenou uzenou kostí křížovou Krásno a vytvarujte knedlíky, které ihned vařte ve vroucí osolené vodě cca 15 minut, během varu knedlíky jednou obraťte.

Mezitím si nakrájejte cibuli na měsíčky nebo kostičky a osmahněte na slanině.

Hotové knedlíky na talíři posypte cibulkou.

TIP: Do těsta můžete přidat čerstvé bylinky dle chuti, těsto je pak hezky barevné.

Knedlíky jsou výborné s kysaným zelím nebo se špenátem.


Volná místa Akční leták Ochutnávky