Bramborové knedlíky plněné uzeným masem | MP Krásno
Suroviny

800 g uvařených oloupaných brambor (ideálně den předem)
1 vejce
60 g krupice
160 g hrubé mouky
sůl
300 g uvařené, nakrájené na kostičky nebo namleté Uzené koleno bez kosti
2 ks cibule
100 g Staročeská slanina

TIP PRO VÁS:
Do těsta můžete přidat čerstvé bylinky dle chuti, těsto je pak hezky barevné.
Knedlíky jsou výborné s kysaným zelím nebo se špenátem.

Příprava
  • Brambory najemno nastrouhejte, osolte, přidejte mouku, krupici, vejce a vypracujte těsto, které hned vyválejte a rozdělte na přibližně 14 čtverečků.
  • Jednotlivé čtverečky plňte nakrájenou uzenou kostí křížovou Krásno a vytvarujte knedlíky, které ihned vařte ve vroucí osolené vodě cca 15 minut, během varu knedlíky jednou obraťte.
  • Mezitím si nakrájejte cibuli na měsíčky nebo kostičky a osmahněte na slanině.
  • Hotové knedlíky na talíři posypte cibulkou.

Volná místa Akční leták Ochutnávky