700 g cuket různých barev i velikostí
200 g goudy vcelku
250 g Božská šunka nejvyšší jakosti
140 g sterilované kukuřice
1 ks cibule
olivový olej
2 lžičky soli
trocha černého pepře
majoránka
6 stroužků česneku
250 g polohrubé mouky
1 ks prášek do pečiva
5 ks vajec
Sýr nastrouhejte nahrubo. Božskou šunku nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte najemno a opečte dozlatova na trošce olivového oleje.
Cuketu oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Větší kousky cuket v sobě mají poměrně velká semínka. Ta před strouháním odstraňte. Menší cukety jsou naopak křehké a jemné a můžete je strouhat i s drobnými semínky a se slupkou.
Nastrouhanou cuketu dejte do mísy. Přidejte nastrouhaný sýr a na kostičky nakrájenou šunku. Vsypejte kukuřici, ze které jste scedili vodu. Přidejte vychladlou opečenou cibulku a prolisovaný česnek. Ochuťte solí, pepřem, majoránkou.
Vyklepněte vejce a vsypejte mouku, kterou jste předem smíchali s práškem do pečiva. Umíchejte těsto a vlijte na plech vyložený olejem a vysypaný strouhankou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 45 minut, dozlatova.
Nechejte vychladnout a podávejte. Třeba se salátem nebo jen tak.