Domácí pizza na grilu se zeleninou, sýrem a klobáskou | MP Krásno
Suroviny

Na těsto:
400 g mouky na pizzu (hladká, s vysokým obsahem lepku)
200 ml/g vlažné vody
50 ml/g olivového oleje
1 lžička soli
1 sáček sušeného droždí
1 lžička cukru krupice
Na ozdobení:
4 ks Šunková klobása se sýrem
sýr podle chuti (gouda, niva, parmezán)
čerstvá rajčata
čerstvá bazalka
kukuřice
základ z kečupu nebo rajského protlaku
další dobroty dle vaší chuti

Příprava

Připravte si výbornou domácí pizzu s klobáskou Krásno.

Všechny suroviny na těsto zpracujte dohromady. Vypracujete nelepivé těsto, které dejte do mísy vytřené olivovým olejem. Můžete nechat kynout přes noc v lednici. Pak bude těsto úplně dokonalé. Pokud nemáte čas, nechejte kynout hodinu při pokojové teplotě.

Těsto rozdělte na čtyři stejné bochánky. Každý rozválejte a rukama roztáhněte do tvaru pizzy. Postupně pokládejte na pomoučené velké prkýnko, ozdobte omáčkou nebo smetanou a poskládejte zvolené suroviny. Na každou pizzu nakrájejte jednu Šunkovou klobásu se sýrem a dále ostatní pochoutky.

Pečte v rozpáleném grilu, ideálně na 250 °C. Kdo má kámen na pizzu, nechejte ho v grilu pořádně rozehřát. Péct se dá ale i na roštu. Jak dlouho? Dokud se pizza krásně nenafoukne a nebude zlatavá. Ihned podávejte, zdobte čerstvou bazalkou.

Volná místa Akční leták Ochutnávky