Domáci pizza se šunkáčkem Amálka a vysočinou Kája – MP Krásno
Suroviny

1 kg kvalitní hladké mouky
500 ml vlažné vody
1 sáček sušeného droždí
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
NA OZDOBENÍ PIZZY:
Šunkáček Amálka
Vysočina Kája
1 balenní mozzarella
200 g plátkového sýra
smetana ke šlehání
cherry rajčata a červená paprika

Příprava
  1. Smíchejte sypké suroviny na těsto a poté k nim přidejte ty tekuté. Těsto důkladně promíchejte, bude krásně vláčné, hladké, jemné, nebude lepit. Kuchyňský robot či domácí pekárna může udělat práci za vás.
  2. Hotové těsto v míse přikryjte potravinářskou folií a dejte do lednice. Tady nechejte do druhého dne.
  3. Na druhý den těsto vyndejte z lednice a rozdělte na osm až deset bochánků, zhruba stejné velikosti. Když budete dělat klasickou velkou pizzu, tak z uvedeného množství připravíte pět kousků.
  4. Každý bochánek ještě prohněťte a rozválejte na placku, co nejtenčí. Dejte na plech vyložený pečícím papírem a ozdobte podle fantazie a chuti vašich dětí. Hotovou nazdobenou pizzu lehce přelijte smetanou.
  5. ůžete použít také rajčatový základ – rajčatové pyré pouze ochutíte troškou česneku, oreganem, špetkou soli a špetkou cukru.
  6. Pečte v naplno vyhřáté troubě, dokud nejsou okraje krásně zlatavé. Pokud vaše trouba zvládne teplotu okolo 270 °C, nebojte se jí. Pizza by se měla péct krátce na vysokou teplotu, aby byly okraje krásně křupavé.
  7. Upečenou pizzu můžete ještě dozdobit čerstvou zeleninou

Volná místa Akční leták Ochutnávky