Dýňová polévka se slaninou a smetanou | MP Krásno
Suroviny

1 kg Dýně
60 ml Zakysané smetany
100 g Anglická slanina lisovaná
2 stroužky Česneku
1 ks Pórek
2 ks Bobkového listu
1 lžička Kari koření
2 lžíce Másla
1 litr Zeleninového vývaru
trocha Lněných semínek
Sůl a pepř podle chuti

Příprava

1. Dýni rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Z pórku použijeme bílou část, kterou nakrájíme na kolečka. Dále oloupeme a utřeme česnek.
2. V hrnci rozpustíme máslo a osmažíme pórek. Pak přidáme nakrájenou dýni, česnek a bobkový list. Pár minut smažíme a pak podlijeme vývarem.
3. Vaříme do změknutí dýně a pak vytáhneme bobkový list.
4. Obsah hrnce rozmixujeme, přidáme kari, sůl a pepř. Důkladně promícháme a na mírném plameni dále přihříváme.
5. Slaninu nakrájíme na plátky a osmažíme dokřupava.
6. Nabereme polévku do misek, navrch přidáme slaninu a dozdobíme smetanou a lněnými semínky.


Volná místa Akční leták Ochutnávky