Příprava

Fazole propláchneme ve vodě abychom je zbavili od prachu a nečistot a poté je přes noc namočíme do hrnce s vodou. Každý druh fazolí namočte v odděleném hrnci. Druhý den vodu i s fazolemi osolíme a dáme vařit. Cibuli nakrájíme nadrobno, dáme orestovat na sádle a necháme zezlátnout. Poté přidáme na kostičky nakrájený špek a postupně přidáváme protlak, papriku, česnek a mouku, kterou necháme rozpustit v tuku. Pozor  - česnek a mouku nerestujeme na tuku více než 3 minuty. Vše zalijeme vývarem a přidáme bobkový list. Dále přidáme uvařené fazole, mrkev, petržel, ochutíme solí a pepřem a necháme vařit přibližně 20 minut. Petrželku přidáme na ozdobení při servírování. Tipy: Pokud chcete polévku méně pikantní, tak můžete dát méně papriky nebo ji úplně vynechat. Pokud chcete polévku naopak pálivější, můžete přidat ještě chilli papričku. Tu ale přidejte až spolu s fazolemi.
Stáhněte si nejnovější akční leták