Fazolový guláš s kuřecí šunkou | MP Krásno
Suroviny

120 g cibule
200 g brambor
150 g Šunka z kuřecích prsou nejvyšší jakosti (H+H)
700 ml zeleninového vývaru
300 g červených fazolí
300 g bílých fazolí
100 ml smetany (na vaření)
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce pažitky (čerstvé)
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce mleté papriky sladké
sůl a pepř dle chuti

Bonusové tipy: 
Zeleninový vývar lze nahradit vodou nebo vodou se zeleninovým bujónem. Vodu z fazolových konzerv doporučujeme scedit a vylít. Další vhodné koření je sušený česnek, špetka mletého zázvoru a majoránka. Pro lepší chuť je dobré osmažit cibuli na sádle. A milovníkům pálivých pokrmů doporučíme přidat pálivé papričky dle libosti a chuti (což jsme udělali i my).

Příprava
  1. Připravíme si suroviny. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Kuřecí šunku nakrájíme na nudličky a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemnější kostičky. Pažitku nasekáme najemno a prozatím ponecháme stranou.
  2. V hrnci rozehřejeme olej. Lépe je zvolit větší hrnec a ohřívat na středním plameni.
  3. Do rozpáleného oleje dáme cibuli a opékáme zhruba 3 minuty. Pak přidáme šunku a opékáme dalších 5 minut.
  4. Jakmile je šunka opečená, tak přidáme protlak, nakrájené brambory a sladkou papriku. Dohromady pak vše opékáme minutu až dvě.
  5. Teď přichází na řadu vývar. Ten vlijeme do hrnce a přidáme červené a bílé fazole. Osolíme a opepříme dle chuti a přivedeme k varu.
  6. Poté ztlumíme na mírný plamen a hrnec přikryjeme poklicí. Vaříme do změknutí brambor, což je přibližně 15 – 20 minut.
  7. Až brambory změknou, tak přidáme smetanu a na středním plameni povaříme další 3 – 4 minuty.
  8. Jakmile je guláš uvařen, tak vypneme plamen a podáváme. Nezapomeneme každou porci posypat nasekanou pažitkou.

Dobrou chuť.


Volná místa Akční leták Ochutnávky