Příprava

  1. Připravíme si suroviny. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Kuřecí šunku nakrájíme na nudličky a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemnější kostičky. Pažitku nasekáme najemno a prozatím ponecháme stranou.
  2. V hrnci rozehřejeme olej. Lépe je zvolit větší hrnec a ohřívat na středním plameni.
  3. Do rozpáleného oleje dáme cibuli a opékáme zhruba 3 minuty. Pak přidáme šunku a opékáme dalších 5 minut.
  4. Jakmile je šunka opečená, tak přidáme protlak, nakrájené brambory a sladkou papriku. Dohromady pak vše opékáme minutu až dvě.
  5. Teď přichází na řadu vývar. Ten vlijeme do hrnce a přidáme červené a bílé fazole. Osolíme a opepříme dle chuti a přivedeme k varu.
  6. Poté ztlumíme na mírný plamen a hrnec přikryjeme poklicí. Vaříme do změknutí brambor, což je přibližně 15 - 20 minut.
  7. Až brambory změknou, tak přidáme smetanu a na středním plameni povaříme další 3 - 4 minuty.
  8. Jakmile je guláš uvařen, tak vypneme plamen a podáváme. Nezapomeneme každou porci posypat nasekanou pažitkou.
Dobrou chuť.
Stáhněte si nejnovější akční leták