120 g cibule
200 g brambor
150 g Šunka z kuřecích prsou nejvyšší jakosti (H+H)
700 ml zeleninového vývaru
300 g červených fazolí
300 g bílých fazolí
100 ml smetany (na vaření)
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce pažitky (čerstvé)
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce mleté papriky sladké
sůl a pepř dle chuti
Bonusové tipy:
Zeleninový vývar lze nahradit vodou nebo vodou se zeleninovým bujónem. Vodu z fazolových konzerv doporučujeme scedit a vylít. Další vhodné koření je sušený česnek, špetka mletého zázvoru a majoránka. Pro lepší chuť je dobré osmažit cibuli na sádle. A milovníkům pálivých pokrmů doporučíme přidat pálivé papričky dle libosti a chuti (což jsme udělali i my).
Dobrou chuť.