Grilované banány – MP Krásno
Suroviny

3 banány
6 jahod
1/2 tabulky mléčné čokolády
3-5 lžic medových kroužků
plátky mandlí na posypání
alobal

Příprava

Z alobalu si vytvořte mističky, do kterých banán vložíte, aby se při přípravě a grilování nepřevrátil.
Banány položte zahnutou stranou nahoru a rozkrojte vrchní slupku.
Rozevřete ho a lžičkou část banánu vydlabejte (čím více ho vydlabete, tím více náplně se do něj vejde – a z vydlabané dužiny můžete udělat třeba koktejl).
Jahody nakrájejte na plátky, čokoládu nasekejte na malé kousky.
Banán položte do připravené mističky a začněte ho plnit. Nejprve nasypte medové kroužky. Pak vložte jahody s kousky čokolády, navrch vše posypte mandlovými lupínky.
Takovéto banánové “lodičky” vložte na mírně rozehřátý gril. Banány jsou hotové ve chvíli, kdy se čokoláda zcela rozehřeje. Slupka banánu zčerná a uvnitř vznikne výborný ovocný dezert. Dá se jíst teplý, z grilu, nebo ho můžete dát na noc do lednice a ráno budete mít výbornou snídani.

TIP: Namísto jahod můžete použít téměř jakékoliv ovoce. Plněný banán je výborný s ananasem, hruškou, broskvemi, malinami… Namísto medových kroužků můžete použít zdravější ovesné vločky.

TIP: Zapojte děti! Plnění banánu hravě zvládnou a o to víc jim pak výsledek bude chutnat!


Volná místa Akční leták Ochutnávky