Příprava

Odstraňte kuřecí krk, drůbky, přebytečný tuk, kůži a dutinu kuřete dobře posolte. Přikryjte kuře potravinovou fólií a nechte zabalené hodinu a půl až dvě hodiny odpočinout v lednici. Všechny ingredience na marinádu smíchejte v malé misce. Kuře zvenčí i zevnitř pečlivě opláchněte studenou vodou a jemně osušte papírovou utěrkou. Poté celé kuře potřete marinádou. Konce křidélek umístěte za kuřecí hřbet. Než přijde kuře na gril, nechte ho odstát při pokojové teplotě asi 20 až 30 minut. Připravte gril s víkem na nepřímé grilování nad středním žárem. Otevřete plechovku s pivem a přibližně polovinu vypijte. Do horní části plechovky udělejte otvírákem na konzervy další dva otvory. Plechovku položte na pevnou podložku a kuře na ni postavte tak, že se do něj zasune. Dřevěné třísky nechte dobře okapat a pak je vložte přímo na hořící dřevěné uhlí nebo do krabice na uzení na plynovém grilu (podle instrukcí v návodu). Jakmile se z třísek začne kouřit, přesuňte kuře na plechovce na gril. Umístěte kuře tak, aby „stálo“ na svých dvou nohou a plechovce jako na trojnožce. Grilujte na nepřímém středním žáru 75–90 minut pod zavřeným krytem, dokud unikající šťáva nebude čirá. Kuře i s plechovkou (pozor pivo uvnitř bude velice horké) pak opatrně sejměte z grilu. Nechte je asi 10 minut odpočinout, odstraňte plechovku a kuře naporcujte.
Stáhněte si nejnovější akční leták