Gulášová polévka | MP Krásno
Suroviny

300 g předního hovězího masa (krk)
2 ks středně velké cibule
2 ks středně velké brambory
1 ks mrkev (volitelná)
1 lžíce Vepřové sádlo škvařené 500 g
1 lžíce mleté lahůdkové papriky
2 lžíce hladké mouky
1 lžička drceného kmínu
4 stroužky česneku
sůl a pepř
1 lžíce sušené majoránky
1,2 l hovězího vývaru

Příprava
  1. Hovězí maso nakrájejte na menší kostičky o hraně 0,5 cm. Osolte ho a opepřete.  Brambory nakrájejte na kostky o hraně přibližně 1 cm. Mrkev nakrájejte na hranolky o hraně 0,5 cm.
  2. Rozehřejte vepřové sádlo a orestujte na něm na hrubo nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. Přidejte kmín, nakrájené maso a restujte tak dlouho, až se odpaří všechna šťáva, kterou pustí maso.
  4. Maso s cibulí zaprašte moukou a orestujte dohněda. Poté přidejte nadrcený česnek, mletou papriku a vše zalijte hovězím vývarem.
  5. Vše důkladně promíchejte, aby se jíška dobře rozpustila. Opětovně dochuťte solí a pepřem a přiveďte k varu.
  6. Po přivedení k varu stáhněte teplotu a nechejte polévku pomalu táhnout minimálně 30 minut. Po prvních 10 minutách varu přidejte sušenou majoránku, nakrájené brambory a mrkev.
  7. Vše poté nechejte vařit do změknutí brambor. Během této doby by mělo i hovězí maso být dokonale měkké.

Tip pro vás: Sušenou majoránku před přidáním do polévky promněte mezi dlaněmi. Výrazně se tak zintenzivní její vůně. Do polévky dle vlastní chuti můžete přidat také menší množství pikantní papriky.

Pokud maso do polévky namelete nahrubo v mlýnku, zkrátíte dobu přípravy o přibližně 5 až 10 minut.

 


Volná místa Akční leták Ochutnávky