Italské tagliatelle s boloňským ragú | MP Krásno
Suroviny

500 g domácích nebo kupovaných těstovin tagliatelle
200 g vepřového masa
200 g hovězího masa
30 g mrkve
1 ks šalotky
30 g řapíkatého celeru
6 lžic panenského olivového oleje
60 ml suchého bílého vína
1,5 lžíce rajčatového protlaku
60 g parmazánu
Špetka soli a čerstvě namletého pepře

Příprava

1. Nejprve začněte hovězím a vepřovým masem, které dvakrát pomelte. Oloupejte mrkev se šalotkou a nadrobno je nakrájejte. Následně nakrájejte na jemné plátky také řapíkatý celer.
2. V dalším kroku si připravte hrnec, ve kterém rozehřejte olej nebo máslo, přidejte nakrájenou mrkev, šalotku a celer a vše dozlatova osmahněte.
3. Až bude zelenina dostatečně osmahnuta, přidejte k ní maso a restujte ho na středním plamenu tak dlouho, dokud se nevypaří všechna tekutina, což vám zabere přibližně 15 minut.
4. Nyní maso podlijte vínem a jakmile se víno odpaří, vmíchejte k masu rajčatový protlak. Následně do hrnce přilijte dostatečné množství vody tak, aby bylo maso celé ponořené.
5. Maso zakryjte pokličkou a poduste ho zhruba 45 minut, aby bylo dostatečně propečené, šťavnaté a měkké.
6. V případě, že se vám maso připéká, podlijte ho podle potřeby vodou. Nezapomeňte maso také osolit a opepřit.
7. Teď přichází na řadu těstoviny. K jejich přípravě budete potřebovat hrnec, ve kterém uvaříte vodu. Tu osolte a vsypte do ní připravené těstoviny.
8. Vařte tagliatelle podle návodu na zadním obalu, dokud nebudou na skus, tedy tzv. al dente.
9. Na závěr těstoviny slijte, promíchejte je s připraveným ragú, posypte porci nastrouhaným parmazánem a můžete servírovat. Dobrou chuť!

TIP! Ragú chutná nejlépe z dvojnásobného množství. Proto se ho nebojte udělat více a zbytek uložte do druhého dne do lednice, kde se pořádně uleží.


Volná místa Akční leták Ochutnávky