Ve větší míse prosejte přes síto mouku a přidejte vaječné žloutky. Následně přidejte ocet, sůl, vepřové sádlo a pár lžic vody.
Ze vzniklé směsi vypracujte ručně nebo v robotu těsto, které nechejte alespoň půl hodiny odpočinout. Následně těsto rozdělte na dvě poloviny.
Jednu část těsta rozválejte podle průměru vaší kulaté zapékací koláčové formy. Těsto poté vyložte do formy a posypejte jeho povrch strouhankou. Strouhanka v koláči pojme část vlhkosti z jablek.
Na těsto poté rovnoměrně položte vrstvu nastrouhaných jablek a posypejte je mletou skořicí. Následně je přislaďte cukrem dle vašich chuťových preferencí.
Nyní máte dvě možnosti, jak koláč dokončit. Buď těsto rozválejte na průměr zapékací mísy a první vrstvu s jablky přiklopte. V tomto případě těsto na několika místech propíchněte vidličkou. Případně těsto rozkrájejte na proužky a vytvořte na vrchní části z těsta mřížku.
Pečte v troubě rozehřáté na 180°C přibližně 25 minut.
Na tomto webu používáme cookies, na jejichž základě můžeme analyzovat návštěvnost a personalizovat reklamy. Předpokládáme, že dalším prohlížením našich stránek s použitím cookies souhlasíte. Více informací zde.