Bramborové placky s jelitovým prejtem | MP Krásno
Suroviny

450 g Jelitový prejt 450 g
600 g uvařených brambor
2 vejce
1-2 lžičky soli
1 lžíce majoránky
3 stroužky česneku
1 cibule
cca 4-5 lžic hladké mouky

Příprava

Brambory uvařte doměkka. Nechejte vychladnout a dejte do větší mísy. Přidejte prejt nakrájený na kostičky a další suroviny. Najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku a vejce. Soli dejte nejprve 1 lžičku. Směs promíchejte a ochutnejte. Podle chuti přidejte ještě trochu soli a zahustěte moukou tak, aby šly z připravené směsi tvarovat placičky.

Ty dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 210 °C, přibližně půl hodiny. Povrch placek musí být zlatavý.

Vyndejte z trouby a podávejte s kysaným nebo sladkokyselým zelím, se sterilovanými okurky a dobrým pečivem.


Volná místa Akční leták Ochutnávky