Jogurtová buchta – MP Krásno
Suroviny

1 lžíce sádla na vymazání formy
2 lžíce hrubé mouky na vymazání formy
forma na biskupský chlebíček
3 ks vejce
180 g cukru krupice
20 g vanilkového cukru
100 g rostlinného oleje nebo sádla
200 g bílého jogurtu
200 g hladké mouky
12 g prášku do pečiva
25 g kakaa (volitelné)
50 g kandovaného ovoce

Příprava
  1. Troubu rozehřejte na oboustranný ohřev na 180° C.
  2. Formu na biskupský chlebíček vymažte pečlivě sádlem a vysypte hrubou moukou.
  3. V míse společně smíchejte vajíčka s oběma cukry a šlehejte mixérem nebo v robotu dvě minuty na vysokou rychlost otáček.
  4. Následně do mísy přidejte bílý jogurt a rostlinný olej a nasypte na jemno nakrájené kandované ovoce.
  5. Hladkou mouku smíchejte s práškem do pečiva a přidejte je do mísy.
  6. Směs na buchtu míchejte na střední otáčky další dvě minuty.
  7. Volitelně: rozdělte těsto na dvě poloviny a do jedné pečlivě vmíchejte 25 g prosátého kakaa. Do formy vlijte polovinu světlého těsta a na něj vlijte celé čokoládové těsto. Potom do formy nalijte zbylou polovinu světlého těsta.
  8. Formu s těstem dejte do trouby péct přibližně 40 minut.
  9. Až bude buchta hotová, nechejte jí po vytažení z trouby 5 minut odpočinout a teprve poté ji opatrně vyklopte na vhodný podklad.
  10. Buchtu podávejte až po úplném vychladnutí.

Volná místa Akční leták Ochutnávky