Krémová rajčatová polévka – MP Krásno
Suroviny

70 g cibule
100 g celeru
100 g mrkve
2 stroužky česneku
60 g Vepřové sádlo škvařené 500 g
15 g cukru
1,2 kg konzervovaných rajčat
10 lístků bazalky
100 ml smetany (31 % a více)
60 g másla
NA PODÁVÁNÍ:
sůl a čerstvý mletý pepř
5 lžic olivového oleje listovaného za studena
10 lístků bazalky nebo polníčku

Příprava
  1. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na hrubé kostky. Očistěte důkladně celer a mrkev a nakrájejte je na větší kostky o hraně přibližně 1 cm. Oloupejte 2 stroužky česneku a rozmáčkněte je plochou stranou nože, aby se uvolnily aromatické látky.
  2. Rozehřejte vepřové sádlo v kastrolu na středním ohni. Vsypte nakrájenou mrkev a celer a restujte přibližně 3 minuty za častého míchání.
  3. Do kastrolu nyní dejte česnek a cukr a vše krátce zarestujte. Stačí minuta. Poté přidejte cibuli a za průběžného míchání restujte dalších 5 minut.
  4. Po orestování cibule doplňte rajčata a směs dochuťte solí a pepřem. Vše nechejte pomalu vařit bez pokličky dalších 10 minut. Občas obsah kastrolu promíchejte.
  5. Do polévky přidejte 10 lístků bazalky a vlijte smetanu. Vše pečlivě smíchejte a nechejte vařit dalších 5 minut.
  6. Kastrol s polévkou nyní stáhněte z ohně a přidejte na kostky nakrájené studené máslo.
  7. Vše nyní důkladně rozmixujte tyčovým mixérem do podoby jemného krému.
  8. Polévku přeceďte přes síto, aby byla dokonale jemná. Dle vaší chuti nyní dochuťte solí a pepřem.
  9. Každý talíř polévky zakápněte lžící olivového oleje a přidejte pár lístků bylin na ozdobu.

Přejeme vám dobrou chuť.


Volná místa Akční leták Ochutnávky