Kuskus se zeleninou a klobásou | MP Krásno
Suroviny

1 hrnek kuskusu
2 hrnky vroucí vody
4 lžíce olivového oleje
1 balení
2 mrkve
1 lilek
250 g cherry rajčat
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 větší cibule
sůl a pepř

Tipy:
Doba bobtnání kuskusu se může lišit. Pokud je v návodu na obalu uvedena delší doba, pak jej raději nechte bobtnat déle. Může to být i 10 minut.
Přidat můžeme libovolnou zeleninu. Výborná je například cuketa, sušená rajčata a olivy.
Vzhled i chuť kuskusu vylepší kukuřice a nadrobený balkánský sýr.

Příprava
  1. Oloupejte cibuli a osmažte ji na oleji dozlatova, poté přidejte oloupanou a nakrájenou mrkev a lilek (ten není nutné loupat). Pomalu vše smažte do změknutí.
  2. Když už bude mrkev měknout, tak přidejte nakrájené papriky a cherry rajčátka.
  3. Kuskus dejte do hrnce nebo do mísy a přidejte k němu olej a trochu soli. Promíchejte vidličkou. Míchejte tak dlouho, dokud se kuličky kuskusu pěkně neobalí olejem.
  4. Zalijte vroucí vodou, přikryjte poklicí a nechejte pět minut nabobtnat. Poté odkryjte poklici a načechrejte kuskus vidličkou.
  5. Mezitím si na pánvi pomalu opečte párky.
  6. Zeleninu vmíchejte do kuskusu. Poté přidejte opečené párky a dozdobte například bylinkami či čerstvým rajčetem.
  7. Nechte si chutnat 🙂

Volná místa Akční leták Ochutnávky