Linecké ze sádla | MP Krásno
Suroviny

100 g másla
100 g Vepřové sádlo škvařené 500 g
2 vejce
450 g hladké mouky
100 g cukru moučky
1 citrón - citronová kůra
marmeláda

Příprava

Všechny suroviny vložíme do mísy a pořádně promícháme, ideálně rukou. Těsto vypracujeme a necháme v lednici odpočinout do druhého dne.

Těsto druhý den vyjmeme z lednice a až lehce povolí, položíme jej na pomoučený vál. Následně vyválíme na přibližně 4 silný plát. Poté vykrájíme kolečky či jiné tvary dle vaší výbavy.

Vykrojené tvary naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme do růžova při 160° C přibližně 6-8 minut. Upečené linecké těsto necháme vychladnout a slepujeme pomocí marmelády.

Tipy:

Cukroví lze slepit například také máslovým, nebo čokoládovým krémem a případně také polít čokoládovou polevou.

Do lineckého cukroví se nejlépe hodí kyselá rybízová marmeláda.

Citronovou kůru můžeme použít taky sušenou.


Volná místa Akční leták Ochutnávky