Nakládaná venkovská tlačenka | MP Krásno
Suroviny

500 g Venkovská tlačenka
4 ks velké cibule
1 žlutá paprika
10 ks ředkviček
500 ml kvasného octa
500 ml vody
20 kuliček černého pepře
10 kuliček nového koření
4 bobkové listy
1 lžíce cukru
2 lžičky soli

Příprava

Připravte si nálev. Vodu a ocet dejte do hrnce. Přidejte všechno koření, cukr i sůl.

Společně ohřívejte a vypněte hned, jak voda začne vřít. Nechejte vychladnout.

Mezitím nakrájejte tlačenku na větší kostičky. Ředkvičky na kolečka, papriku na kousky. Všechno společně promíchejte ve velké míse a rozdělte do sklenic s uzávěrem.

Připravené sklenice zalijte vychladlým nálevem i s kořením. Sklenice uzavřete a nechejte týden v lednici.

Podávejte s čerstvým křupavým chlebem.


Volná místa Akční leták Ochutnávky