Papriková tapenáda – MP Krásno
Suroviny

2 ks červené papriky (přibližně 500 g)
2 ks žluté papriky (přibližně 500 g)
sůl a mletý pepř
20 g Vepřové sádlo škvařené 500 g
NA DRESINK:
2 stroužky česneku
6 lístků máty
100 g olivového oleje (lisovaného za studena)
sůl a mletý pepř
K PODÁVÁNÍ:
4 plátky toastového chleba nebo ciabatty
1 ks sýr mozzarella

Příprava
  1. Rozehřejte troubu na 250° C na oboustranný ohřev.
  2. Papriky pečlivě omyjte a pak osušte. Po celé ploše je mašlovačkou potřete rozpuštěným vepřovým sádlem a následně je osolte a opepřete.
  3. Položte papriky na plech a pečte je v troubě přibližně 8 až 10 minut.
  4. V průběhu pečení máte čas si připravit dresink k paprikám. Oloupejte tedy česnek, vykrojte z něj zelený středový klíček a česnek nakrájejte na velmi jemné kostičky. Na jemno nakrájejte také lístky máty
  5. Do mísy nalijte olivový olej, přidejte česnek a nakrájené lístky máty.
  6. Po upečení paprik je nutné je rychle vložit do misky a důkladně misku zabalit v potravinářské folii. Papriky se během pěti minut krásně zapaří a budete z nich moci snadno odstranit slupku.
  7. Spařené a oloupané papriky poté zbavte horní části a podélně je rozkrojte. Vykrojte z nich semínka a očistěte je až na dužninu.
  8. Dužninu nakrájejte na kostky o hraně 0,5 cm a poté je smíchejte v míse s připraveným dresinkem. Osolte a opepřete dle vaší chuti.
  9. Plátky toastu nebo ciabatty můžete před podáváním na sucho opéct na pánvi. Pokud budete opékat, přidržte každý plátek toastu na pánvi rukou, aby se rovnoměrně opekl po celé ploše.
  10. Na plátek pečiva poté dejte kolečko nakrájeného sýra mozzarella a na něj paprikovou tapenádu.

Přejeme vám dobrou chuť.


Volná místa Akční leták Ochutnávky