10 ks Královské párky
1 balení rozváleného listového těsta
kousek pórku
1 vejce
dýňová semínka
Podle chuti:
plátky Anglická slanina lisovaná
plátky goudy
kečup nebo hořčice
Párky nařežte na okrajích tak, aby se rozevřely jako při opékání buřtů.
Pórek nakrájejte na kousky. Listové těsto nakrájejte na deset pruhů.
Každý párek obložte kousky pórku a obalte proužkem listového těsta. Skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete rozšlehaným vejce a posypejte dýňovými semínky. Lehce je k těstu přimáčkněte.
Náš tip: Párky v těstíčku budou chutnat ještě lépe, když párek s pórkem navíc obalíte v plátku slaniny a přidáte i kousek sýra. Listové těsto můžete navíc před namotáním potřít kečupem nebo hořčicí. Jak má kdo rád.
Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, 25 minut. Pečeme dozlatova.