Pečené brambory s pečeným bokem | MP Krásno
Suroviny

5 velkých brambor
250 g Pečený bok
Zelená petrželová nať
Sůl
Jarní cibulka
Čerstvě mletý černý pepř

K podávání:
Tvaroh ochucený solí, pepřem a podle chuti i jiným kořením

Příprava

Brambory důkladně omyjte, odrhněte kartáčkem. Neloupejte je. Ostrým nožem do nich udělejte zářezy, asi 2 až 3 mm od sebe, shora dolů a dávejte pozor, ať bramboru úplně nerozkrojíte. Až budou všechny brambory hotové, nakrájejte si pečený bok. Plátky by měly být silné přibližně 2 mm.

Nakrojené brambory lehce osolte a opepřete. Snažte se trochu rozevřít zářezy, aby se sůl i pepř dostaly dovnitř. S množstvím soli to nemusíte přehánět, brambory natáhnou slanou chuť i z pečeného boku.

Do zářezů opatrně nastrkejte plátky pečeného boku. Brambory naskládejte vedle sebe do zapékací mísy nebo pekáče.

Pečte při teplotě 200 °C, přibližně 35 až 45 minut, podle velikosti brambor.

Vyndejte z trouby, hojně posypejte bylinkami a jarní cibulkou a můžete podávat s trochou ochuceného tvarohu.


Volná místa Akční leták Ochutnávky