Na špízy:
4 ks Klobása s divokým česnekem
200 g krkovice
2 velké cibule
špetka soli
špetka pepře
2 stroužky česneku
slunečnicový olej
1 lžíce grilovacího koření
Na medovou hořčici:
100 g hrubozrnné hořčice
2 lžíce medu
1 lžíce křenu
I přes léto je potřeba něco sníst, a tak jsme si pro vás připravili lehkou pochoutku v podobě parádních špízů s krkovicí a česnekovými klobáskami Krásno.
Klobásy nakrájejte na silná kolečka. Krkovici nakrájejte na kostičky, které budou přibližně stejně velké jako kousky klobásy. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kousky. Opět podobně velké jako klobásy a maso.
Ve velké misce s víčkem rozmíchejte olej, s grilovacím kořením a propasírovaným česnekem. Do této směsi naložte maso, klobásy i cibuli. Přiklopte víkem a nechejte marinovat v lednici, minimálně tři hodiny. Ideálně 24 hodin.
Vyndejte z lednici a připravte si kovové jehly na špízy. Střídavě na ně napichujte klobásu, maso, cibuli. Připravte špízy ze všech připravených surovin. Grilujte na rozpáleném grilu. Bude to trvat přibližně 15 až 20 minut, podle toho jak velké kusy masa jste krájeli. Při grilování několikrát potřete připravenou marinádou.
Připravte si nádobu pro smíchání všech surovin. Přidejte hořčici, med a křen. Důkladně promíchejte a servírujte ke špízům.