Plněná vepřová roláda se slaninou Krásno | MP Krásno
Suroviny

1 kg vepřové kýty
plnotučná hořčice
mletý pepř
sůl
4 plátky Staročeská slanina
4 vejce
1 Venkovská klobása
celer, kořenová petržel a mrkev
2 kyselé okurky
40 g špeku
50 g másla
50 g Vepřové sádlo škvařené 500 g
1 dl vody

Příprava

Maso rozřízněte, upravte do plátu a přes potravinářskou folii ho rozklepejte. Poté ho potřete hořčicí, osolte a opepřete. Na roládu klaďte postupně plátky anglické slaniny, natvrdo uvařená vajíčka (se skrojenými špičkami), klobásku a na proužky nakrájenou mrkev, celer, petržel a kyselé okurky.

Roládu pevně zabalte a svažte provázkem. Vložte ji do pekáče, poklaďte proužky špeku, přidejte máslo a sádlo, podlijte vodou a pečte asi 1,5 hodiny při 200 °C.
Během pečení přelévejte maso šťávou, podle potřeby podlévejte horkou vodou.

Roládu podávejte s uvařenými bramborami nebo s máslovou bramborovou kaší.


Volná místa Akční leták Ochutnávky