NA PAPRIKY:
8 ks bílých paprikových lusků (vyhněte se kapii)
300 g mletého masa (150 g tučné vepřové, 150 g libové hovězí)
1 ks středně velká cibule
1 hrnek uvařené rýže
2 stroužky česneku
sůl a čerstvý mletý pepř
3 ks vejce
3 lžíce strouhanky
1 špetka drceného kmínu
250 ml vody nebo lépe vývaru
NA RAJSKOU OMÁČKU:
130 G cukr krupice
230 g rajský protlak
1,5 l hovězího vývaru
5 lžic hladké mouky
2 ks větší cibule
4-5 lžic octa
10 kuliček pepře
2 ks bobkový list
5 kuliček nového koření
2 lžíce Vepřové sádlo škvařené 500 g
1 lžíce másla
PŘÍPRAVA PAPRIKOVÝCH LUSKŮ:
PŘÍPRAVA RAJSKÉ OMÁČKY:
TIP PRO VÁS:
Omáčku můžete v samotném závěru vaření zjemnit 100 ml smetany.
Doslazení omáčky až v závěru má své opodstatnění. Pokud byste ji přidali na začátku, omáčka by se vám připalovala ke dnu kastrolu.